In een tijd waarin alles lijkt te versnellen, er veel onduidelijk is en soms overweldigend kan voelen, waarin je kompas niet meer duidelijk wijst – én waarin je voelt dat ‘business as usual’ niet meer werkt – nodig ik je uit om juist te vertragen. Want eenmaal bewust van de uitdagingen waar onze planeet voor staat, kun je niet meer terug. En belangrijker nog: wil je niet meer terug. Dan lonkt juist de kans om te ontdekken welk verhaal jij wilt leven en doorgeven.
Ruimte voor groei en vernieuwing
Vanuit mijn eigen voortdurende reis door ‘de woestijn’, ofwel liminaliteit*, ervaar ik steeds opnieuw hoe juist momenten van zoeken en verstilling de mooiste kansen bieden voor groei en vernieuwing. Het zijn de plekken waar we kunnen experimenteren met wie we werkelijk zijn en welke impact we willen maken. Vanuit mijn diepe verlangen om mensen te helpen hun innerlijke kracht te (her)vinden en kritisch en bewust te zijn in de verhalen die we geloven en vertellen, is deze training ontstaan. Om samen – met plezier, energie én ruimte voor afscheid en rouw – te ontdekken hoe we kunnen bijdragen aan een leefbare toekomst. Voor onszelf, onze omgeving en de wereld.

* Liminaliteit is de tussentijd of overgangsruimte waarin oude zekerheden wegvallen, maar het nieuwe nog niet volledig is gevormd, wat ruimte biedt voor transformatie en verandering.
Een plek voor reflectie en groei
Ik nodig je dan ook graag uit bij mijn tweedaagse training op 10 en 11 april 2025 bij Stayokay Soest. Deze training biedt een fijne combinatie van persoonlijke reflectie en collectieve verbinding. In een tijd waarin veel mensen zich overweldigd voelen door de complexiteit van maatschappelijke transities, creëert deze tweedaagse ruimte om stil te staan, los te laten en met nieuwe energie vooruit te kijken. De natuurlijke omgeving van Stayokay Soest helpt ons voelen en ondersteunen dat we onderdeel zijn van iets groters dan onszelf.
Samen bouwen aan een leefbare toekomst
In een kleine, veilige groep van maximaal 12 deelnemers ontstaat een ruimte waar vertrouwen en inspiratie centraal staan, waarbij het basisframe het venster van Crisis en Transitie is. Dit krachtige model begeleidt ons door vier fasen: van Leven (fase 1), via Overleven (fase 2), naar Doorleven (fase 3) en uiteindelijk Verbinding en transformatie (fase 4).
Tijdens de training bewegen we door deze fasen heen, aan de hand van oefeningen die beweging brengen in je hele zijn. Zo ontdekken we waar we staan en hoe we vanuit innerlijke kracht kunnen bijdragen aan een positieve verandering in de wereld.
Tijdens eerdere edities vonden deelnemers herkenning en steun in elkaars verhalen. “Ik heb echt mijn hoop, energie en handelingsperspectief hervonden,” vertelt een eerdere deelnemer. “De training gaf me rust en focus en een warm bad in het voelen van het grotere geheel.”
Voor wie?
Deze tweedaagse is ontwikkeld voor mensen die zich inzetten voor een leefbare toekomst, of dat nu op kleine of grote schaal is. Of je nu al jaren actief bent in de transitie of net begint na te denken over jouw impact, deze training biedt inzichten die je verder brengen.
Aanmelden
Wil je ook onderdeel zijn van deze unieke ervaring? Schrijf je in via findingsways.
Meer weten?
Ben je benieuwd of deze training bij je past? Neem gerust contact op met Lilian! Ze vertelt je graag meer en samen kunnen jullie ontdekken of er een goede klik is. Zo kun je met een gerust hart besluiten of deze ervaring jouw volgende stap is: lilian@findingways.nl of 06-23555763.
Lees verder
Vlog: Wat is de Proeftuin voor Transitieversnelling?
Vlog: Wat is de Proeftuin voor Transitieversnelling? 🚀🌱 Vlog: Wat is de Proeftuin voor transitieversnelling? Welkom bij deze eerste vlog over de Proeftuin voor Transitieversnelling! Mijn naam is Sandra Barth en ik ben betrokken bij de Proeftuin omdat ik geloof dat we...
In de stroom: verbinden met land en water
In de stroom: verbinden met land en water. Op 9 april is het event rond bioregionale regeneratie van de Proeftuin voor Transtieiversnelling.
De Proeftuin als lerend ecosysteem: bouwen aan collectieve intelligentie
In een wereld die voortdurend verandert, is leren geen lineair proces meer. Nieuwe oplossingen ontstaan niet in isolatie, maar in samenwerking met anderen. Dit is precies waarom de Proeftuin als lerend ecosysteem is opgezet: een plek waar pioniers, vernieuwers en...
Rivieren als levensaders: op weg naar een veerkrachtige toekomst
Nederland is een waterland. We wonen in een delta, gevormd door vier grote rivieren: de Schelde, Maas, Rijn en Eems. Deze waterwegen hebben eeuwenlang ons landschap gevormd en ons voedsel en handel mogelijk gemaakt. In feite kunnen we rivieren als levensaders...
Het Klaverblad van de Proeftuin: hoe leren en doen samenkomen
Verandering vraagt niet alleen om kennis, maar ook om ervaring en samenwerking. In de Proeftuin voor Transitieversnelling hebben we daarom een structuur ontwikkeld die leren, experimenteren en kennisdelen op een organische manier met elkaar verbindt: het...